Facebook

Festival bojovníků 2006

VÝSLEDKY SOUTĚŽE CHOREOGRAFIÍ:

  1. Swordsmen A.R.G.O..
  2. Berounští měšťané
  3. Cavalieri Moravi

Pro celý program festivalu 2006 klikněte na název článku.
FOTOGRAFIE Z ROČNÍKU 2006

Pátý ročník festivalu navštívilo přibližně pět set diváků.
Program odstartoval o desáté hodině dopoledne exhibicemi šermířských skupin, ukázkami z hodin výuky šermu a samozřejmě programem pro nejmenší diváky. U příležitosti úmrtí Jana Žižky jsme za účasti všech diváků pomocí pásek přes oko vytvořili světový rekord v počtu jednookých na jednom místě v jednu chvíli.

V DOPOLEDNÍCH HODINÁCH SE PŘEDSTAVILY SKUPINY

  • Okořská Garda - „Démon“
  • Valdštejn - „ Trojjediná lapálie, aneb ...“
  • Virtus Vincit - „ Čas hrdinů“
  • A.R.G.O. Swordsmen - „ Šerm ve filmu, film v šermu“
  • Cavalieri Moravi - „ Příběhy princezen“
  • Libor Olšan - „Tématicky z Caribiku“
  • Berounští Měšťané - „ Fanfán Tulipán aneb hloupý Honza“


ZÁPIS DO GUINESSOVY KNIHY REKORDŮ:
Byl vytvořen světový rekord v počtu osob s páskou přes oko na jednom místě v jeden čas a to číslem 282 lidí a čtyři psi.
Celý festival natáčela Česká televize v rámci dokumentu o aktivitách Petra Nůska, který je garantem celé akce, navštívili nás redaktoři předních českých médií, jimž poskytli rozhovory Ing.Peter Koza, Petr Nůsek, vítěz Mezinárodního mistrovství v historickém šermu Marek Tichý, Roman Čada, filmový a muzikálový choreograf Ladislav Beran a další. 
Večer uzavřela prezentace jednotlivých škol šermu, které přestavili jejich učitelé.

ODPOLEDNÍ BLOK PROGRAMU

  • úvodní slovo starosty města Tábor Ing.Dědič
  • Ceremoniál - narozeniny šermířského mistra Ing. Petera Kozy
  • 30. výročí založení SHŠ Rival - Písek - Taneční studio Hanky Káškové - „Husité a Křižáci“

 

O FESTIVALU
Festival se v průběhu času stal atraktivní diváckou podívanou, okořeněnou autentickým historickým prostředím a atmosférou Housova mlýna. Rozsahem a pojetím patří mezi unikátní evropské projekty, umožňující široké veřejnosti seznámit se realistickou a zábavnou formou s historickými bojovými technikami.
Cílem akce je nejen koncentrovat různá, nová a originální pojetí historického boje a jejich výuky. Velký důraz je kladen na bezpečnost a kvalifikovanost předváděného. Ceníme si odvahy všech soutěžících, chuti bez předsudků, pomocí krátké choreografie, poměřit své síly a schopnosti s ostatními a vyslechnout si názory odborníků a těšíme se na setkání v dalších letech.
Festival pořádá Škola evropských historických bojových umění Magisterium, Sdružení Housův Mlýn - údolí historie, agentura A.R.G.O., za přispění města Tábora, pod záštitou starosty Tábora Ing. Františka Dědiče.

Video